Kriget i Syrien

Situationen i Syrien



Publicerades den 17 feb. 2018


[UPDATE]: Broen förstördes inte den 9 januari, men den 6 februari, det vill säga bara 1 dag före attacken.

Över 200 ryska militärentreprenörer dödades av amerikanska airstrikes i Syrien den 7 februari 2018.

Entreprenörerna var medlemmar i det så kallade Wagner-koncernens privata militärföretag ( https: //en.wikipedia.org/wiki/Wagner _... ) . Ryska lagen förbjuder officiellt legosoldat och privata militära företag, så i själva verket är Wagner-gruppen bara en enhet för det ryska försvarsdepartementet i förklädnad. Många av Wagner-entreprenörerna fick militär erfarenhet i östra Ukraina innan de lämnade till Syrien.

Khusham är ett oljerikt område i Deir el-Zour-provinsen i nordöstra Syrien, som har varit den stora inkomstkällan för ISIS 2014-2017. I september 2017 befriades området av amerikanska militärstyrkorna (SDF).

Trots att Assad nu kontrollerar cirka 50% av Syriens territorium tillsammans med sina allierade Ryssland och Iran, behöver han fortfarande resurser för att täcka sina utgifter i krig och för att hålla hans regime levande.

Med viss information föreslog Assad en överenskommelse med Putin - för att hålla 25 procent av alla oljeprodukter som Putin hjälper Assad att återvända under hans kontroll. USA, som vill ta bort tyrannen Assad från makten i Syrien, uppenbarligen uppenbarar det.

Ryska attacken på SDF började klockan 10.00 den 7 februari 2018. I början deltog bara en bataljon taktisk grupp i attacken, som innehöll mer än 10 tankar och 30 andra pansarfordon.

Amerikanska styrkor svarade på denna attack med förödande strejk med hjälp av hög precision vapen, förmodligen inklusive HIMARS raketsystem. De sistnämnda raketsystemen förstörde ryska omslagartilleribatterier, medan dronor användes för att leda eld.

Efter ryska artilleri och rysk-syriska offensiva operativa grupper förstördes, efterföljande strejk förstörde rearguard enheter, som i princip eliminerade den andra bataljon taktiska gruppen.

Samtidigt med artilleriverkningar fungerade elektroniskt krigssystem, vilket helt undertryckte radiokommunikation med offensiva grupper.

Luftrummet styrdes troligen av två par F-22 Raptors, som övervakade eventuellt utseendet på rysk luftfart i denna region.

På 2 timmar förstördes 80% av alla ryska och Assadstyrkor. Därefter började eliminering av de återstående små grupperna.

Med hjälp av Lockheed AC-130 och två par attackhelikoptrar som omfattas av F-22-torkade amerikanerna området från de återstående grupperna av fiende.

De totala förlusterna i Ryssland och Assad utgjorde upp till 90% av alla militära fordon och 70-80% av arbetskraften. Amerikaner hade inga förluster. Den totala varaktigheten av operationen var ca 6 timmar.

Läs mer:
1) https: //www.cnn.com/2018/02/18/middle ...
2) http: //www.newsweek.com/us-military-k ...
3)https: //www.google.com/url? sa = t & rct = j ...
4) https: //www.cnbc.com/2018/02/13/dozen ...

Länk till artikeln i Washington Post: https: //www.google.com/url? sa = t & rct = j ...

Länk till Wargonzo-kanalen som publicerade radiokommunikation från Wagner-entreprenörer: https://t.me/wargonzo


Kategori
Nyheter och politik

Licens
Standardlicens för YouTube




15 februari 2018
Utrikesdepartementets talesman, Maria Zakharova, har kommenterat rapporterna om de ryska medborgarnas dödsfall som orsakats av strejken från den amerikanska ledningen i Syrien. Hon sa att meddelandet var ett klassiskt exempel på falska nyheter. De syriska anti-regeringen militanterna var den första som postade nyheterna.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagen efter missilerna i Damaskus